Здравейте колеги от скоро имам алфа 156 1.9 JTD 105 hp но откакто я взех има един много сложен проблем след като колата вдигне 60 70 градуса почва нещо да чука в ритъм с оборотите на двигателя започва от 1400,1500 оборота и се чува до 2000,2100 това го прави само в движение на 1ва скорост се чува по слабо а от 2ра и нагоре е по изразено звукът е нещо от сорта на чък чък чък като на стара дизелова голф 2ка, а след 2000 оборота като набия газта докрай шумът изчезва.Като оставя колата да работи на място се чува чукане около ЕГР клапана това незнам дали е нормално,пробвах и със затапен ЕГР пак си е същото незнам какво да правя вече минал съм около 4000 км обиколил съм доста сервизи и всеки ми казва различно нещо или че няма центровка или че тропа биялен лагер други казват основни лагери 3ти скоростите ти тракат,ЕГР......... А иначе колата си варви доста лепи си за седалката вдига си към 210 без проблеми но има доста висок разход и пуши доста черен пушек разходът е към 15,16 градско и 7,8 извън града
Известие
Collapse
No announcement yet.
Страно чаткане при алфа 156 1.9 JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеХайде някой добър майстор да види зацепването и шпонката на зъбното колело на кол. вал. И добра диагностика.
добре а някои може ли да ми каже каде са белезите че аз намирам само на зъбното на разпределителния вал а на коляновия вал кадее ??? Примерно на голфовете има на маховика, а на алфата кадее ???
Comment
-
Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщениедобре а някои може ли да ми каже каде са белезите че аз намирам само на зъбното на разпределителния вал а на коляновия вал кадее ??? Примерно на голфовете има на маховика, а на алфата кадее ???Има пети. Пиши откъде си, за да може да ти се каже в кой сервиз да отидеш. Не си играй сам или с някой самозван майстор, че сметката после ще набъбне.
Comment
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеБелези при алфите немаИма пети. Пиши откъде си, за да може да ти се каже в кой сервиз да отидеш. Не си играй сам или с някой самозван майстор, че сметката после ще набъбне.
има си белези
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеБелези при алфите немаИма пети. Пиши откъде си, за да може да ти се каже в кой сервиз да отидеш. Не си играй сам или с някой самозван майстор, че сметката после ще набъбне.
Comment
-
Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщениеот дупница съм но тук до колкото съм проверил свесни маистори няма но има много педали които продават развалени коли156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеСофия ти е на близо, там имаш 3-4 клубни сервиза които ще ти решът проблема веднъж за винагиТръгваш една сутрин в 8 часа и до обяд си готов.
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеИли си купуваш коплекта застопоряващи болтове, отваряш АутоДатата и дерзаеш ... докато я оправиш или дочупиш
колеги центровката вече е проверена и шпонката също всичко си е наред какво да правя вече незнам ???
Comment
Comment