Известие

Collapse
No announcement yet.

Страно чаткане при алфа 156 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Страно чаткане при алфа 156 1.9 JTD

Здравейте колеги от скоро имам алфа 156 1.9 JTD 105 hp но откакто я взех има един много сложен проблем след като колата вдигне 60 70 градуса почва нещо да чука в ритъм с оборотите на двигателя започва от 1400,1500 оборота и се чува до 2000,2100 това го прави само в движение на 1ва скорост се чува по слабо а от 2ра и нагоре е по изразено звукът е нещо от сорта на чък чък чък като на стара дизелова голф 2ка, а след 2000 оборота като набия газта докрай шумът изчезва.Като оставя колата да работи на място се чува чукане около ЕГР клапана това незнам дали е нормално,пробвах и със затапен ЕГР пак си е същото незнам какво да правя вече минал съм около 4000 км обиколил съм доста сервизи и всеки ми казва различно нещо или че няма центровка или че тропа биялен лагер други казват основни лагери 3ти скоростите ти тракат,ЕГР......... А иначе колата си варви доста лепи си за седалката вдига си към 210 без проблеми но има доста висок разход и пуши доста черен пушек разходът е към 15,16 градско и 7,8 извън града

Леле, какъв е този разход! Тези числа с нормално каране (около 90,100км/ч) ли си ги засичал?
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Хайде някой добър майстор да види зацепването и шпонката на зъбното колело на кол. вал. И добра диагностика.

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
        Хайде някой добър майстор да види зацепването и шпонката на зъбното колело на кол. вал. И добра диагностика.

добре а някои може ли да ми каже каде са белезите че аз намирам само на зъбното на разпределителния вал а на коляновия вал кадее ??? Примерно на голфовете има на маховика, а на алфата кадее ???

Comment

Кажи от къде си да те насочим при правилните хора и да си решиш проблема с колата!
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщение
            добре а някои може ли да ми каже каде са белезите че аз намирам само на зъбното на разпределителния вал а на коляновия вал кадее ??? Примерно на голфовете има на маховика, а на алфата кадее ???
            Белези при алфите нема Има пети. Пиши откъде си, за да може да ти се каже в кой сервиз да отидеш. Не си играй сам или с някой самозван майстор, че сметката после ще набъбне.

Comment

белага е една червена точка.с малко забърсване се открива

Comment

Белези при алфите нема Има пети. Пиши откъде си, за да може да ти се каже в кой сервиз да отидеш. Не си играй сам или с някой самозван майстор, че сметката после ще набъбне.
                Алооо туй е JTD Туин СкРап има си белези
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

трудно се намира но го има

Comment

от дупница съм но тук до колкото съм проверил свесни маистори няма но има много педали които продават развалени коли

Comment

Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщение
                      от дупница съм но тук до колкото съм проверил свесни маистори няма но има много педали които продават развалени коли
                      София ти е на близо, там имаш 3-4 клубни сервиза които ще ти решът проблема веднъж за винаги
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        София ти е на близо, там имаш 3-4 клубни сервиза които ще ти решът проблема веднъж за винаги
                        Софето само Тръгваш една сутрин в 8 часа и до обяд си готов.

Comment

Или си купуваш коплекта застопоряващи болтове, отваряш АутоДатата и дерзаеш ... докато я оправиш или дочупиш
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Или си купуваш коплекта застопоряващи болтове, отваряш АутоДатата и дерзаеш ... докато я оправиш или дочупиш

колеги центровката вече е проверена и шпонката също всичко си е наред какво да правя вече незнам ???

Comment

Отиди на свестен сервиз Това чаткане може да е и от дюза, което да обяснява и високия разход и пушенето. Звукът е точно като чаткане на метал, но всъюност е от ненавременното запалване на горивната смес.
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X